perjantai 9. toukokuuta 2014

Matkaan 5.5. – 8.5.-14

Läksimme matkaan klo 10 aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Matkalla saimme katsella upeita maisemia. Moselin kuulut viiniviljelmät seurasivat meitä molemmin puolin kanavaa. Peilityynessä kanavassa uiskenteli sorsa- ja joutsenperheitä, perhelisäystä jo havaittavissa.
Molemmat saimme ajotuntumaa ja kolme sulkua sujui mallikkaasti. Rantauduimme Traben Trarbachissa sijaitsevassa Yacthafen der Fa. Boote-Polchissa klo 18.30. Taakse jäi 40 mailia.

Onpa mukava olla vesillä jälleen!








Aamu pilvipoutaa ja tyyntä. Starttasimme klo 8.15 ja ensimmäinen sulku olikin heti sataman jälkeen.  Laivaliikenne ajoittain vilkasta, huviveneitä ei juuri ole näkynyt. Rahtilaivat suurimmillaan noin 170 m pitkiä. Nopeutemme on rahtilaivojen kanssa samaa luokkaa, noin 7 solmua. Moselin virtaus vaihtelee 0,5 – 1 solmua.

Päivällä hieman sateli ja tuuli yltyi navakaksi puuskittain. Rantauduimme Brodenbachissa vanhan roomun kyljessä, kun vierasvenesatamassa oli vain poijuja ja ne olivat tarkoitettu pienveneille. Sulkuja tänään neljä ja maileja tuli 44. Illasta jo aurinko paisteli ja lämpötila nousi yli 20 asteeseen. 




Yöllä sateli vettä, mutta matkaan pääsimme auringonpaisteessa ja heikossa tuulessa. Tänään sulkuja oli vain kaksi. Ensimmäisessä saimme odotella tankkilaivaa, mutta seuraavalla päästiin sitten suoraan sulkuun tankkilaivan perässä.

Moselille jätettiin jäähyväiset ja siirryimme Rheinille. Leveyttä joella oli ihan eritavalla kuin Moselilla ja virtaustakin 4 solmua. Siinäpä saatiin jo kunnon kyytiä. Laivaliikenne vilkastui tuntuvasti. Bonnin kohdalla oli käynnissä ruoppaustyö, joten näemme ihan uusia varoitusmerkkejä. 49 mailin (Bonnin) jälkeen rantauduimme Mondorfer hafeniin.


8.5. läksimme matkaan jo klo 7 pilvipoutaisessa säässä. Laivaliikennettä oli jo reippaasti heti aamusta.  Ohitimme Kölnin ja Dusseldorfin. Etenimme Duisburgiin asti, jossa rantauduimme Marina Duisburgiin. Maileja tuli tänään 66. Täällä vietämme viikonloppua ja tutustumme tarkemmin Duisburgiin. Hyvää viikonloppua teillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti