torstai 19. kesäkuuta 2014

Arkösundista Nyhashamnenin ja Furusundin kautta Degerbyhyn

16.6. Arkösundista merelle klo 8 aurinkoisessa ja kohtalaisessa tuulessa. Ajoimme uutta reittiä pitkin rannikkoa. Yhdessä kohdin oli tosi kapea ”kanava”. Vähän aikaa meni miettiessä mahdummeko kapeikosta ollenkaan, mutta niin vain kuljimme sen läpi.




Maileja tuli 60 ennen kuin saavuimme Nyhashamneniin. Satama melkein tyhjä. Suomi hyvin edustettuna, kolme Suomalaista purjevenettä satamassa meidän lisäksi. Satamamaksu nyt vain 240 kr menomatkan 350 sijasta. Seuraavana aamuna veneen nokka kohti Furusundia klo 5. Hyvä keli ajella, aurinkoa ja heikkoa tuulta. Maileja 64.


19.6. Ahvenanmeren ylitys, nyt päiväsaikaan. Läksimme jo klo 4 aurinkoisessa ja tyynessä, mutta koleassa 10 asteen säässä. Tyyntä koko matkan, mutta vesisade alkoi klo 9 ja jatkui koko matkan. Liikenne oli tosi hiljaista edelliseen kertaan verrattuna. Erkki näki hylkeen alkumatkasta. Arvatkaas missä minä olin, no sisällä tietenkin eli minulta hylje on vieläkin näkemättä? Degerbyn vierassatamassa olimme ensimmäinen vene. Maileja tuli 53. Merelle luvattu kovaa tuulta, joten täällä vietämme juhannusta. Hyvää juhannusta teille kaikille missä sitten olettekin!


Aamuista Ahvenanmerta

 Suomi edessä
Ruotsi takana

2 kommenttia:

  1. Juhannusterveisiä Suomenlinnasta, tultiin tänään (su) yli Virosta aika kuoppaista Suomenlahtea pitkin.
    Olivian miehistö

    VastaaPoista
  2. Kiitos terveisistä. Oletta hiemän meitä edellä. Perässä tullaan.

    VastaaPoista