maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kalmari, Oskarhamn, Loftahamar, Ärkösund

Kalmarissa pidettiin vapaapäivä. Erkki osti uuden poijuhaan. Kätsä peli.  12.6. läksimme merelle kohti Oskarhamnenia klo 6 aurinkoisessa ja kohtalaisessa tuulessa. Alkumatkan ajoimme avomerellä. Tuuli lännestä n 6-7 m/s, keinutusta. Siirryimme suojaisemmalle väylälle. Maileja tuli 44. 



Kalmarin silta

Oskarhamnenin satama kuolleen oloinen. Illalla satamakapteeni kävi keräämässä laiturimaksut. Satamatoimisto oli siirtynyt satama-altaan toiselle puolen ja muutenkin satama ollut auki vasta maanantaista. Roskiksiakaan ei vielä ollut eikä nettiä. Kävimme Kirjoja ja musiikkia kahvilassa netissä. Kahvilan sisustus oli kuin olisi olohuoneeseen mennyt. Merellä oli tiedossa pari päivää tuulista, jopa myrskyvaroitus, joten jäimme odottelemaan parempia kelejä.

Kuvia matkalta Kalmar Oskarhamn:


15.6. ennen lähtöä septin tyhjennys. Erittäin hyvä septi, tehokas ja nopea. Matkaan merelle pääsimme klo 7.15 aurinkoisessa ja tyynessä säässä. Merellä oli kuitenkin edellisen päivän mainingit vielä ja vastatuulta, joten ei lähdetty vastatuuleen puskemaan. Suuntasimme rantareitille. Saimmekin koko päivän ihastella kauniita maisemia. Siis oiva valinta. Välillä oli tunne, että ollaan Saimaalla, niin samanlaisia maisemia oli. Loftahammeriin käännyttäessä oli avomeripätkä ja sivutuulta mereltä. Aika reippaasti keinutti. Perillä 15.50 ja maileja jäi taakse 55. Täälläkin satama oli hiljainen. Satamatoimisto auki viikonloppuna vain klo 10-14. Kukaan ei tullut perimään satamamaksua. Sähköä saatiin ja wc oli käytössä. Nettikin toimi automaattisesti ilman tunnuksia. 
Matkalla Oskarhamnenista Loftahammeriin





Maanantaina suuntana Oxelösund. Aamulla jo 5 aikaan olimme matkalla. Läksimme pilvipoutaisessa säässä, mutta aamupäivästä satelikin sitten vettä. Maisemat olivat jälleen hienot. Minä tein opiskeluhommia sisällä ja Erkki ajeli. Ärkön kohdalla tulikin sitten kunnon vesikuuro ja näytti, että vettä olisi tulossa enemmänkin. Teimme muutoksen suunnitelmiin. Jäimme Ärkösundin marinaan. Maileja tuli kuitenkin 56. Ennen satamaa ihmettelimme pelastushelikoptereita ja pelastusaluksia. Onneksi kyseessä oli vain harjoitus. Ilma oli kyllä aikamoinen. Näkyvyys heikko ja tuulikin kasvoi.


Ärkösund Marina

Satamaan tuli juuri Suomalainen purjevene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti