tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kuvia Ystedistä:

 Ystedin satamassa

 Upea iltataivas



Ystedista Simrishamniin, Utklippanille ja Kalmariin

8.6 matkaan klo 7 tyynessä ja aurinkoisessa kelissä. Kivistöt läksivät meidän jälkeen ja ohittivat meidät. Olivat matkalla Utklippaniin. Koko päivän olikin oikea moottoriveneilijän keli. Perillä Simrishamnissa olimme jo klo 11.50 ja maileja takana 28. Ehdittiin pitää jopa ettoneet ja minä ehdin tehdä opiskeluhommia, Erkki tarkasti konehuoneen ja käytiin kävelylläkin. Iltaa vietettiin kannella. Veneitä satamassa oli Hollannista, Saksasta, Englannista ja Ruotsista.


Olivia ohittaa meidät

 Simrishamnin satamassa veneiden lippurivistöä

 Satamassa on kunnon aallonmurtaja

 Joutsen huolehti pesueestaan ihan laiturin vieressä

 Yleiskuvaa satamasta


9.6. herättiin ennen puolta viittä. Matkaan pääsimme jo 4.50 kauniissa aamussa. Ajoimme alkumatkan vasten auringonsiltaa. Kaunista, mutta silmille epämukavaa aurinkolaseista huolimatta. Matka oli tasaista, vain vähän ennen Utklippania alkoi tulla aaltoja. Huviveneitä ei näkynyt, sotalaivoja sitäkin enemmän. Ennen Utklippania oli meneillään sotaharjoitus. Ensimmäinen läheltä ajava laiva oli Suomesta. Nähtiin myös Saksalaisia ja Ruotsalaisia laivoja ja helikopterikin lenteli taivaalla. Laivoja oli yhteensä noin 30.  

Aamuaurinko johdatteli meidät matkaan

Perille Utklippaniin tulimme 13.35, maileja 53. Utklippan on saari, jossa yksi allas veneille kylkikiinnitysmahdollisuudella. Vain toisella puolen allasta oli sähköä saatavilla ja kemiallinen wc. Ravintolaan/kahvilaan olisi pitänyt mennä pikkuveneellä soutamalla, se kun oli toisessa saaressa. Laiturimaksu 150 kr.


Utklippanin majakka ja ravintola/kahvilarakennus sekä asuinrakennus

Yleisnäkymä satama-altaasta

Mikähän lintuja nämä ovat?

Lokillakin oli jo poikaset

Yleisnäkymää saarelta


Aamulla matkaan klo 5 aurinkoisessa ja melko tyynessä säässä. Suunta oli kohti Kalmaria. Koko matkan sää jatkui samanlaisena. Tänään 5 sotalaivaa ohitti meidät ennen Kalmaria eli harjoitukset jatkunee. Kalmarissa helle otti meidät vastaa. Maileja tuli 52. 

Huomaa muuten, että olemme Pohjoismaissa. Toimiva nettiyhteys on ollut jokaisessa satamassa lukuun ottamatta Utlkippania. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti