torstai 5. kesäkuuta 2014

Euroopan kanavilta merelle

Lübeckissä vierähti aikaa 10 pv. Minä pistäydyin Suomessa juhlimassa lakkiaisia ja syntymäpäiviä, Eki jäi vartioimaan venettä. Olikin kovia tuulia ja satamassa vesi nousi yli metrin. Laiturimaksu oli tältä ajalta 100 eur sisältäen sähkön, veden ja suihkut.


 Travejoen maisemia

 Travejoella kylä, jossa perinteisesti rakennetut olkikatot

Travejokea 


3.6. jatkoimme matkaa Fehmariin. Travemünde ohitettiin tällä kertaa pysähtymättä. Meri oli tyyni ja aurinko paisteli. Maileja tuli 42.  Seuraavana aamuna läksimme matkaan jo 5.15. Edessä avomerimatka Tanskaan, Klintholmiin. Saksalle sanoimme tsüs, kuten saksalaiset sanovat. Alkumatkasta oli heikkoa tuulta, mutta tuuli kasvoi Falsterin jälkeen puhaltaen 6-7 m/s mereltä päin. Falsterin jälkeen ilmestyi myös sumua. Välillä näkyvyys vain n 100 m. Onneksi sumu hävisi ennen rantautumista. Falsterin kärjessä saimme ensimmäisen ja toivottavasti myös viimeisen pohjakosketuksen. Kartassa oli matalin kohta 2 m, mutta yks kaks plotteri näyttikin 1 m ja samalla tuli kevyt kosketus pohjaan. Onneksi vahingoilta vältyttiin.


 Travemünde: Skandinavia skai

 Travemündea




Avomeri edessä


Aamu Fehmarissa

merellä


Matkalla Erkki näki 4 pyöriäistä. Arvatkaa montako minä, en yhtään. Olin silloin aina sisällä. Klo 16 olimme Klintholmissa, siis takana melkein 11 h merellä. Maileja tuli 64. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti