maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ahvenanmaalle

Prediumista Kökariin

Suunnitelmamme mukaan suuntasimme 12. 7. kohti Tammisaaren edustalla olevaa Prediumin vierasvenesatamaa. Matkalla näkyi paljon joutsenia ja merimetsoja. Luonto oli vehmasta ja rannoilla oli paljon kesäasuntoja.  Ilma oli aurinkoinen ja lämmin. Satama oli suojainen, mutta septi ei toiminut. Pienestä kaupasta saimme täydennystä päivittäismuonavarastoon. Satamamaksu oli 17 eur, johon sisältyi sähkö ja sauna.


 










Aamulla lähdettiin länttä kohti. Ohitimme Hangon ja tavoitteenamme oli Jurmon satama Ahvenanmaalla. Lähtö oli klo 6. Peilityyni meri ja auringonpaiste saattelivat meidät matkaan. Ilma pysyi kauniina ja tyynenä koko päivän.  Aamulla oli Saijan vuoro ajaa. 



Suunnitelmat muuttuivat. Yritimme Jurmon satamaan. Se oli aivan täysi. Lähdettäessä satamasta varkautelainen FAN 4 US kurvasi paikalle. Sekin oli menossa Jurmon satamaan tai veneen kapteenin sanoin, tulivat tänne asti saattamaan meitä pitkälle matkalle. Me jatkoimme matkaa ja saimme ankkuripaikan Kökar saaren lahteen. Hienosti sujui ankkurointi, vaikka se oli ensimmäinen kerta. Samassa lahdessa oli meidän lisäksi 15 venettä ankkurissa. Matkaa päivälle tuli 88 merimailia ja päivälle pituutta 15 h. Olisiko jo vapaapäivä paikallaan?






Tälläisiä ei ole meidän matkalla ennen nähtykään:




Ihmetyttää puhelin- ja internetyhteydet. Olemme Suomessa ja maksamme kuitenkin ulkomaan hintoja puheluista ja netistä.  Hinnat eivät ole korkeita, mutta periaatteessa Suomessa pitäisi pystyä käyttämään suomalaista liittymää.

  
Degerby ja Maarianhamina


Sunnuntaiaamuna Kökar jätettiin taakse ja matka jatkui kohti Degerbytä. Mahtuisiko sinne? Mahduttiin hyvin. Ajoitus oli sopiva. Olimme perillä puolen päivän maissa. Satama täyttyi hyvää vauhtia meidän jälkeen. Lähdettäessä Kökarista ilma oli kaunis. Matkalla se muuttui pilviseksi ja alkoi tuulla. Satamassa tuuli noin 5 m/s. Iltaa kohti ilma viileni selvästi. Sunnuntaina tutustuttiin kylään ja tänään 15.7. maanantaina suuntasimme autolautalla Maarianhaminaan. Saija ei ollut koskaan ennen käynyt Maarianhaminassa, joten olihan sinne poikettava. 



1 kommentti: