keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kanavien alkupisteeseen

Fehmarnista Travemündeen 10.8.-13

Fehmarnin auringonlasku 


Aamulla ennen lähtöä Travemündeen

Fehmarnissa muutama tuulinen päivä. Matkaan päästiin 10.8. Aamu valkeni aurinkoisena ja tuulitiedotteen mukaan heikkoa tuulta oli luvassa matkalle. Aamun mittaan alkoi pilvistyä ja tuulta noin 5-7 m/s. Lähestyttäessä Travemündea merellä oli paljon kalastajia pienillä moottoriveneillä. Enpä olisi halunnut olla niin pienellä veneellä liikkeellä, varsinkin kun näytti, että tuuli vain yltyisi ja sadetta tiedossa.



Travemünden edustalla olikin sitten tuulenpuuska, ennen kuin pääsimme aallonmurtajan suojaan.  Travejokea ajaessa katselimme sopivaa rantautumispaikkaa. Kovin näytti sekavalta paksuine paaluineen rannat. Vapaa paikka löytyi sitten ihan Sandinavienkai sataman lähettyvillä olevasta Böbs-Werft yachthafenista.  Sandinavienkai satamaan tulevat myös Suomesta Finnlinesin laivat. Tässä on hyvä odotella Jorma Metsärantaa, joka tulee 14.8. matkaamme kanaville.  Satama on ensimmäinen, josta ei saa juomavettä laiturilta. Ei ole kuulemma juomakelpoista. Satamamaksu 16 eur + sähkö 2 eur/vrk.





Olemme ajaneet Joensuusta 1239 merimailia (n. 2300 km) ja kone on pyörinyt yhteensä 229 h. Matkalla on ollut aurinkoa, sadetta, tyyntä ja tuulta. Kuopiossa laitatettu aurinkokatos on suojannut hyvin matkaajia näiltä kaikilta. Matkareittimme on toteutunut tähän mennessä suunnitelman mukaan. Nyt olemme päässeet Euroopan kanavien alkupäähän.  Varsinainen kanavamatkamme siis alkakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti