torstai 8. elokuuta 2013

Suuntana Saksa

Fehmarn  7.8.

Vaikka vapaapäivätkin ovat kivoja, parhainta on olla liikkeellä kohti uutta ja ennen näkemätöntä. Aamu valkeni melko tyynenä ja aurinkoisena. Pari tuulista päivää takana.  Suuntaamme siis keulan kohti Saksaa. Matkalla näemme tuulimylly puistoja, jotka on rakennettu mereen. Laskut menivät sekaisin 90 jälkeen ja vielä oli paljon laskematta. Tyhjästä ei Tanskaa sanota tuulimylly maaksi.


Matkaa kertyi 64 mailia ja aikaa 11 h. Koko matkan oli moottoriveneilijän keli. Laitoin ruuan matkalla, kun oli tyyntä. Ruokailun jälkeen Erkki piti ettoneen. Eka kertaa sain ajaa ihan yksin. Muina päivinä Erkki on ollut siinä lähettyvillä. Minun ajaessa veneen keulassa ui kolme pyöriäistä. Upea näky. Kuvaa en valitettavasti ehtinyt saada.

Saavuimme Fehmarnin satamaan illan suussa. Iso satama. Helsingin jälkeen oli ensimmäiset paalukiinnitykset. Satamamaksu 16 eur ja sähkö 2 eur. Suihku maksoi 1 eur/3 min ja nettiyhteys 2 eur/h. Dieselin hinta näyttää olevan satamassa 1,8 eur. Ei vielä ole tarvetta tankata. Kyllä saksalaiset osaavat tämän rahastamisen taidon.

8.8. aamu aloitettiin saunoen. Virkistävä kokemus. Saunaa pitäisi lämmittää useamminkin. Vietämme täällä ainakin muutaman päivän ennen Travemündeen siirtymistä.  Täytyy käydä katsastamassa myös pääpaikka, Fehmarn, joka sijaitsee n. 8 km:n päässä. 

Nettiyhteys on jälleen niin huono, että kuvien laitto ei onnistu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti