perjantai 2. elokuuta 2013

Ysted ja Smygehamn

Ysted 1.8.-13

Aaltoja, isoja aaltoja, vielä isompia aaltoja. Aamulla oli suuntana Smygeham, mutta päätimme jäädä aaltojen vuoksi noin matkan puolessa välissä olevaa Ystediin.  Onnistunut valinta. Satama oli aivan uusi ja Ysted on vallan ihana kaupunki vanhoine rakennuksineen.





Satamassa oli illalla Ystedin vanhojen tanssien tanssiseuran järjestämä tanssikurssi. Välillä opstettiin ruotsalaisia vanhoja tansseja ja välillä kaikki saivat tanssia, foksia. Satamamaksu maksettiin automaatilla kuten edellisessäkin paikassa. Se oli 210 kr, sähkö kortilla ja suihkutkin toimivat vain kortilla.


Tällaisia löytyi matkustasatamasta. Kuka tietää mitä ovat? 


Smygehamn 2.8.-13

Vielä on kesää jäljellä…. pitkästä aikaa on lämmin ja kaunis aamu. Itse asiassa shortsikeli jo aamusta. Oli mukava nauttia aamupala kannella. Ja aamupalan jälkeen eikun matkaan kohti Smyghamnenia. Istuin kannella tehden opiskeluhommia (lue, otin aurinkoa). Erkille jäi ajohommat, eikä hän tainnut olla ollenkaan pahoillaan asiasta. Auringonotto jatkui helteisessä kesäsäässä rantauduttua. Satamamaksu oli 170 kr/vrk, sisältäen sähkön.


Ruotsissa tämänkaltaisia veistoksia on monessa satamassa. Paikallinen satamakapteeni kertoi, että ko leidi toivottaa vieraat tervetulleeksi tai ruotsalaisittain ottaa tulijat perheeseensä. 

Satamassa tuli rouva juttelemaan.  Hän oli 1,5 vuotiaana muuttanut Suomesta Ruotsiin. Hyvin rouva puhui vielä suomea. Rouvan lapset puhuivat muutaman sanan suomea ja mieheltä ei suomen kieli taittunut ollenkaan. Muita suomalaisia ei ole näkynyt enää. Kävimme paikallisessa majakassa. Minäkin korkean paikan kammoisena kiipesin ihan ylös asti.































Aivan veneen lähellä on Ruotsin eteläisin piste. Se on sitten Ruotsi nähty ja seuraavaksi siirrymmekin Tanskaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti